شرکت زمانی ایجاد می شود که دو یا چند شخص حقیقی یا حقوقی بین خود دارایی یا تجارت را به اشتراک بگذارند. با توجه به آنچه گفته شد شرکت از اجتماع افراد مختلف تشکیل می شود، اکنون ذکر این نکته ضروری به نظر می رسد که شرکت تشکیل شده توسط جامعه اشخاص حقیقی یا حقوقی می تواند مدنی یا تجاری باشد. . در حقوق تجارت ایران طبق هیچ یک از مواد قانونی تعریف دقیقی از شرکت تجاری ارائه نشده است، اما به عقیده اکثر حقوقدانان، شرکت تجارتی یک شخصیت حقوقی مستقل است که به منظور انجام فعالیت های تجاری در طول این مدت تأسیس می شود. با کسب سود و تقسیم آن بین شرکا.
اما مشارکت مدنی به این معنی است که مالکیت مشترک بین دو یا چند نفر در امور مالی ایجاد می شود. مثل دو نفر که هر کدام یک خانه با سه دانگ می خرند. حتی ممکن است این مشارکت به طور اتفاقی بین افراد صورت گیرد مانند مشارکت در تقسیم ارث بین وراث. ضمناً شرکت های تجاری دارای انواع مختلفی هستند که در ماده 20 قانون تجارت یک به یک به آنها اشاره شده است که در یک دسته قرار می گیرند. به طور کلی می توان گفت که این شرکت ها یا سهامی هستند یا غیر بورسی. کلیه شرکت های تجاری موضوع ماده 20 قانون تجارت برای شروع فعالیت تجاری ابتدا باید ثبت شوند.
حال برای افرادی که قصد تشکیل شرکت سهامی دارند یا خیر، ممکن است این سوال پیش بیاید که اگر شرکتی در زمان ثبت شروع به فعالیت کند، آیا این فعالیت قانونی است یا خیر؟ در این مقاله همراه با تعریفی جزئی از شرکت های مدنی و تجاری و تفاوت آن ها به توضیح مفهوم ثبت شرکت و دلایل ثبت آن می پردازیم. همچنین هزینه و زمان لازم برای ثبت شرکت را ذکر می کنیم، سپس سامانه ثبت شرکت irsherekat.ssaa.ir، ثبت آنلاین شرکت، شرکت الزامات ثبت شرکت، مدارک ثبت شرکت و درخواست ثبت شرکت را تعریف می کنیم.
ثبت شرکت سهامی روی لینک کلیک کنید
مفهوم ثبت شرکت و دلایل لزوم ثبت شرکت
گفته شده است که طبق ماده 20 قانون تجارت، شرکت های تجاری هفت نوع هستند: شرکت سهامی، شرکت با مسئولیت محدود، شرکت سهامی، شرکت مختلط بدون سهام، شرکت سهامی، شرکت نسبی و شرکت تولیدی و تعاونی مصرف تاسیس هر یک از این شرکت های تجاری روال خاص خود را دارد که به موجب آن شرکا و موسسین می توانند با توجه به شرایط اقتصادی مورد نظر خود یکی از این شرکت ها را برای انجام فعالیت های تجاری و کسب سود و تقسیم آن انتخاب و طبق روال قانونی اقدام به تاسیس کسب و کار نمایند. و شروع فعالیت های تجاری
تا زمانی که این شرکتهای تجاری مذکور در ماده ۲۰ قانون تجارت در اداره ثبت شرکتها به ثبت نرسند، شخصیت حقوقی مستقلی نخواهند داشت و بنابراین نمیتوانند به صورت قانونی فعالیت تجاری انجام دهند. و تحت حمایت قانون. منظور از شخصیت حقوقی مستقل این است که هر شرکتی که توسط شرکاء تأسیس می شود جدا از شخصیت موسسین و مؤسسین آن دارای شخصیت حقوقی مستقل خواهد بود.
هنگامی که شرکت با ثبت به یک شخصیت حقوقی مستقل تبدیل می شود، تمام فعالیت های آن به نام و از طرف شرکت خواهد بود و نه شریک خاص شرکت که به نفع تاجران است، زیرا اگر تاجری به طور انفرادی تجارت می کند، تمام دارایی او ضامن کار او خواهد بود و در صورت ورشکستگی، ضمانت پرداخت تمام بدهی ها را خواهد داشت. اما در صورت تأسیس شرکت تجارتی، شریک یا مؤسس شرکت به میزان محدود مسئول قروض شرکت خواهد بود، به استثنای شرکت تضامنی که درصد مسئولیت شرکا برابر تمام است. بدهی های شرکت
بنابراین با توجه به توضیحات داده شده به این نتیجه می رسیم که ثبت شرکت اعم از ثبت اینترنتی آگهی ثبت شرکت و ثبت اظهارنامه خروج از شرکت اجباری است و دولت باید تا حد امکان بر ایجاد و اجرای آنها نظارت داشته باشد تا مردم با راه اندازی شرکت های تجاری وسیله ای برای سوء استفاده از دیگران ایجاد نمی کنند.
دلایل لزوم ثبت شرکت بازرگانی و ثبت اظهارنامه ثبت شرکت به شرح زیر است:
در ماده 195 قانون تجارت آمده است که (ثبت کلیه شرکتهای مذکور در این قانون الزامی و مشمول کلیه مقررات قانون ثبت شرکتها می باشد)
ماده 2 قانون ثبت شرکت ها (مصوب 1310) ثبت شرکت های تجاری از جمله ثبت شرکت سهامی خاص را الزامی دانسته و برای مدیرانی که به ثبت نرسیده اند جریمه ای در نظر گرفته است. همچنین مقرر میدارد: «در صورت درخواست، دادستان دستور انحلال شرکت متخلف را نیز صادر میکند».
موضوع جلب اعتماد اشخاص ثالث از دیگر دلایلی است که لزوم ثبت شرکت از جمله ثبت شرکت دانش بنیان را توجیه می کند; با این توضیح، اشخاص ثالث تنها در صورت اطمینان از وجود هویت حقوقی این شرکت حاضر به برقراری ارتباط مالی با شرکت و انجام معاملات با آن هستند و اثبات این هویت قانونی تنها از طریق شرکت امکان پذیر است. ثبت.
یکی دیگر از دلایلی که ثبت شرکت را اجباری می کند، حضور و فعالیت شرکت در مراجع رسمی مانند دادگاه ها و ادارات دولتی و شرکت در معاملات این گونه مراجع مانند مزایده و تجدیدنظر است. پیشنهاداتی که قطعا بدون ثبت شرکت امکان پذیر نیست.
ثبت شرکت برای بهره مندی از تسهیلات ارائه شده به مشاغل مانند وام بانکی و مزایای دولتی ضروری است و بدون ثبت شرکت امکان بهره مندی شرکت از این مزایا و تسهیلات وجود نخواهد داشت.
بنابراین با توجه به این مواد قانونی که در آن به ضرورت ثبت شرکت در هنگام تأسیس شرکت های تجاری اشاره شده است، زمانی که یکی از شرکت های تجاری موضوع ماده 20 قانون تجارت تشریفات مربوط به ثبت را طی نکند و انجام نگیرد. ثبت شده، این شرکت رسمی نبوده و کلیه فعالیت ها و تأسیس آن غیرقانونی خواهد بود، لذا مراجع ذیصلاح می توانند از فعالیت آن جلوگیری کنند.